WAGENINGEN- 4 mei 2017. Happietaria Wageningen is ten einde. Vanaf 29 maart tot en met 26 april kon jong en oud eten bij pop-up restaurant Happietaria Wageningen. De volledige opbrengst gaat naar een project van Tear om de toegang tot de gezondheidszorg in India te verbeteren. Op 26 april sloot Happietaria Wageningen af met een All You Can Eat, waarbij de lekkerste gerechten voor een laatste keer werden geserveerd. Tot nu toe staat de teller van de opbrengst op €36.157,80. Dit is de hoogste opbrengst ooit van Happietaria Wageningen.

Een maand lang draaide het restaurant, gelegen op Rustenburg 5, op vele vrijwilligers. Rond de 150 vrijwilligers hebben overdag en ’s avonds geholpen in de voorbereiding, keuken, afwas en in de bediening. Daarnaast heeft een groot aantal sponsoren een bijdrage geleverd aan de opbrengst van €36.157,80! Een prachtig bedrag voor de meest kwetsbare mensen in India.

Heel Wageningen Bakt
Happietaria Wageningen organiseerde daarnaast Heel Wageningen Bakt op 1 april, een bakwedstrijd voor jong en oud. 26 deelnemers lieten hun taart beoordelen door de jury, bestaande uit oud deelnemers van ‘Heel Holland Bakt’. De winnende Pêche Melba taart, gemaakt door Senna Janssen, heeft een week lang op de menukaart gestaan. De bakwedstrijd was een groot succes en heeft veel naamsbekendheid opgeleverd.

Wist u dat…
… het pand beschikbaar is gesteld door de Woningstichting en in maar liefst vier weken is omgetoverd tot restaurant?
… er ruim 450 Indiase curry’s zijn geserveerd?
… de oesterzwammen die geserveerd werden, op Wageningse bodem zijn gekweekt?
… een groot deel van de boodschappen op de fiets is gedaan?
… Happietaria zelfs bezoekers had uit Zeeland?
… wij u heel graag willen bedanken voor alle hulp en giften!

Foto’s: Wageningen University & Research